fbpx

A CICD programjainak finanszírozása olyan, mint egy kis puzzle, több apró részletből tevődik össze. A diákoknak fizetniük kell a tanfolyamon való részvételhez, de a díjak messze nem fedik le a CICD működési költségeit. Magániskolaként nem kapunk állami támogatást.
Úgy döntöttünk, hogy alacsony szinten tartjuk a kurzusaink díját, és más módot találunk a Fejlesztési Tanácsadók támogatására.
Az elmúlt évek során Észak-Angliában különböző magánkézben lévő boltoknál és kocsmák parkolójában az üzlet-tulajdonosokkal megegyezve ruhagyűjtő-konténereket helyeztünk ki, ahová az emberek a már nem használt ruháikat, cipőiket dobhatják. Ezután hetente vagy kéthetente kiürítjük őket. A ruhákat Kelet-Európában nagykereskedőknek árusítjuk, és a jövedelem közvetlenül támogatja a Fejlesztési Tanácsadók képzését.

A ruhagyűjtés nagyon hasznos számos szempontból:


Először is, természetesen, ez azt jelenti, hogy a kurzus díját alacsony szinten tarthatjuk, mert ez az extra jövedelemforrás a rendelkezésünkre áll.
Másodszor, olyan dolgokat gyűjtünk, amelyek még mindig értékesek, és máskülönben egyszerűen csak hulladékként dobnák ki. A ruhák újrahasznosítása sok erőforrást takarít meg.
Minden használt ruhadarab után 6000 lb (font) vizet, 0,3 lb műtrágyát és 0,2 oz (uncia) rovarirtót takarítunk meg. Emellett 3,6 lb-al kevesebb üvegház-gáz kerül ki a légkörbe.
Harmadszor a ruhagyűjtés lehetővé teszi néhány diák számára, hogy tanulmányi díját már azelőtt elkezdje gyűjteni, mielőtt elkezdené az általa választott programot.
A ruhagyűjtést a személyzet és a diákok közösen szervezik a CICD-ben, és a pénz, amelyet a bevételből származik, a közös ösztöndíjalapba kerül – ez az alap közösen segíti azokat a diákokat, akik nem tudják fizetni a kurzus díját a programokhoz.

Környezeti Előnyök, amelyek a ruha- és a cipő újrahasznosításból származnak:

  • Csökkentjük a műtrágya kibocsátást, a rovarirtók használatát és az üvegházhatású gázokat kibocsátását is.
  • Csökkentjük az erőforrások mennyiségét, amelyeket a ruhák készítésére használnak. A pamut pólók gyapotból készülnek, ezért kb.: 700 gallon vizet használnak egy póló előállításához, valamint a ruhák készítéséhez felhasznált energia mennyisége tízszer akkora, mint amit az acél és az üveg készítéséhez használnak.
  • Kb. 1,1 millió tonna ruhát vásárolnak az Egyesült Királyságban; 44 milliárd £-ot költenek ruházati termékekre (háztartásonként ez 1700 £-ot jelent), és a használt ruházat több mint 30%-a hulladékként végzi - minden évben.
  • Évente 1,5-2 millió tonna ruhát semmisítenek meg, amelyből csak 16% (300,000 tonna) újrahasznosítható, a többi pedig egy hulladéklerakóban végzi.
  • A CICD évente 600 tonna (hetente 12 tonna) ruhát ment meg attól, hogy hulladékká váljon.