fbpx

frontbanner activist 1230

Igen a változásokért! Új nézőpontból kell szemlélnünk a múltat - fontos változások történnek  Európában! Vizsgáljuk meg és értsük meg ezeket! Aki megteszi, megérti a változás lényegét és igyekszik befolyásolni azt. Ismerd meg az európai valóságot a tanulmányutak és a gyakorlatban szerzett tapasztalataid segítségével! Végül a csapatoddal beszéljétek át, hogy ki mit gondol, és osszátok meg az eredményeiteket, következtetéseiteket a nagy nyilvánossággal!

 A 4 hónapos „Emberek a változásért“ program felépítése:

  • 7 hét felkészülés: Tanulmányok, előkészület és a tanulmányi utak szervezése
  • 6 hét a tényleges utazás: Találkozás a kontinens kihívásaival és azokkal emberekkel, akik a ezek megoldásáért küzdenek.
  • 4 hét a reflexiós időszak: A következtetések és a tapasztalatok levonása és nyilvánosságra hozása

 Az első 7 hét a felkészülési időszak: Tanulmányok, előkészület és a tanulmányi utak szervezése

Minél mélyebben bele kellene ásnunk magunkat a modern Európa ellentmondásaiba, tágabb perspektívából vizsgálva a történelmet és a jelent: válságok, kihívások és valóság; hogyan állnak a női jogok, milyen menekültválság fenyeget, mennyire mond igazat a média, az éghajlati válság hatásai, energiaválság, gazdasági egyenlőtlenségek. Megannyi kihívás. Csapatoddal együtt felveszitek a kapcsolatot a megoldásért küzdő mozgalmakkal és csoportokkal, hogy az utazás során együtt tudjatok működni. Ezalatt az idő alatt közösen kidolgozzátok a tanulmányutat és az állomásait. Közösen tervezitek azokat az anyagokat is, amelyeket a 3. időszakban meg szeretnétek osztani a nyilvánossággal.

A következő 6 hét a tényleges utazás: Találkozás a kontinens kihívásaival és azokkal emberekkel, akik a megoldásáért küzdenek

Csapatotok az előre tervezett útvonal szerint beutazza Európa egyes részeit, interjúkat és filmeket készít, fényképeket és jegyzeteket csinál, és a helyi emberekkel együtt megörökítitek a találkozókat és akciókat. Megismeritek "Európa másik oldalát" és ahol lehet néhány pár napig csatlakoztok, önkéntesként segítve a helyiek tevékenységét.

Az utolsó 4 hét a reflexiós időszak: A következtetések és a tapasztalatok levonása és nyilvánosságra hozása

Ez az időszak nagyon fontos része a programnak. Időt ad arra, hogy mindenki elgondolkodjon és összegezze a tapasztalatait és az eredményeit. Végső formába hozzátok az alkotásaitokat - filmeket, verseket, prezentációkat vagy amit csak akartok! - és minél szélesebb körben terjesztitek és megosszátok! Ez az idő arra is szolgál, hogy mindenki átgondolja a következő lépését - hogyan akarja hasznosítani az új tudást és tapasztalatot.

Kezdés: 2023 február