fbpx

Gaia ösztöndíjprogram

A Gaia-ösztöndíjprogram lehetőséget biztosít a résztvevőknek arra, hogy a Fejlesztési oktató és Bolygóvédelmi aktivista programok tanfolyamdíjait megkeressék azzal, hogy segédkezzenek az iskolánk ruha -és cipő újrahasznosítási projektjében.


Megjegyzés: Az Egyesült Királyság bevándorlási szabályai miatt az ösztöndíjprogram csak olyan tanulók számára vehető igénybe, akik az EU vagy az EGT országainak állampolgárai, Egyesült Királyságbeli vagy Ír állampolgárok, valamint azok a hallgatók, akiknek "Settled vagy Pre-settled" státusza van az Egyesült Királyságban.


Gaia programunk neve a görög mitológiából származik. Gaia a Földanya neve, és James Lovelock angol kémikus használta ezt a megnevezést az elméletében, miszerint a Föld él. A Gaia-elméletet használtuk a cselekvés alapjaként. A tanfolyam programja gyakorlati tevékenységek, tanulmányok, vizsgálatok és prezentációk kombinációja. A Gaia Csapatok alapvető szerepet játszottak a biokertészeti gazdaságunk felépítésében.
A Gaia csapatok tevékenységeinek bevételét, a program lebonyolítási költségeinek fedezésére, valamint olyan tanulók ösztöndíjára fordítjuk, akik nem tudják megfizetni a tanfolyam díjait. A Gaia csapat legtöbb résztvevője ösztöndíjra jogosult, és a CICD egyik önkéntes programjának egyikében folytatja majd a tevékenységeit.
A Gaia Team egy csapatként működik, annak ellenére, hogy a tanulók különböző időpontokban kezdenek, és a Gaia időszak után különböző felkészítő programokban vesznek részt. Ez azt is jelenti, hogy a 6 hónapos Gaia programnak nincs kezdő vagy befejező dátuma – bármikor csatlakozhat. Minden héten van egy négyszer 1 órás foglalkoztatás (17.00 – 18.00) és egy teljes tanulási nap is a tanulók számára. Emellett van egy tanulmányi hétvége is minden hónapban.
A Gaia program célja, hogy megértesse a szegénységgel és a környezeti problémákkal kapcsolatos kérdéseket, valamint olyan eszközöket és készségeket adjon, amelyek segítségével saját álláspontját képviselheti és hangját hallathatja.
A Gaia tanfolyamon egy kiterjedt tanulmányi és gyakorlati program. Készüljön fel arra, hogy rendkívül elfoglalt lesz!

Az Iskola vezetés

Az Iskola vezetés

Használt ruhák és cipők gyűjtése

Használt ruhák és cipők gyűjtése

Tanulónap

Tanulónap

Tanulmányaink témái:


• Föld-rendszer tudomány és Gaia elmélet
• Klímaváltozás
• Az éghajlatváltozás hatásainak csökkentése
• Környezettudatosság


A Gaia program projektorientált – teszünk valamit azokkal a dolgokkal kapcsolatban, amelyekről beszélünk és tanulunk. Egyes projektekkel kapcsolatos folyamatokról vagy feladatokról a CICD dönt. A Gaia csapata üzemelteti a ruha- és cipőkollekciót a Yorkshire és Newcastle területeken található használt gyűjtődobozaink kiürítésével, konténereink karbantartásával és javításával, valamint gyűjtődobozaink új helyeinek felkutatásával. Lehetőségük van arra is, hogy segítsenek promóciós és felvételi irodánknak új jövőbeli fejlesztési oktatók vagy klímaaktivisták toborzásában.
Emellett számos kisebb projekt is bekerült a Gaia csapatprogramba – gyakorlati feladatok, mint például fatakarékos kályhák építése, komposztálás, a Winestead Hall parkjának karbantartásában és fejlesztése.
Ide kattintva meghallgathatja Rolf Jakobsson ruhakollekció menedzserét, aki mesél főiskolánk történetéről és arról, hogy miért indítottuk el a ruhagyűjtést: https://soundcloud.com/cicd/the-story-of-cicd-by-rolf