fbpx

A Gaia tanfolyam lehetőséget biztosít a résztvevőknek, hogy a Fejlesztési tanácsadó és a Klíma Aktivista programok költségét megkeressék azzal, hogy segédkezzenek az iskola ruha- és cipő újrahasznosítási projektjében. A Gaia-csapat bevételei a CICD ösztöndíj-alapjába kerülnek. Az alapból származó pénz szponzorálhatja azokat a jelentkezőket, akik nem tudják kifizetni a teljes tanfolyam díját, de szeretnének hozzájárulni egy jobb világhoz.

A Gaia kurzusnak egy kihívást jelentő program, ahol a jelentkezőknek produktívnak kell lenniük, és el kell érniük a különböző feladatokban kitűzött célokat. Az ösztöndíj elvégzéséhez sok energiára és erőfeszítésre van szükség. Ezen csoport tagjai az újrahasznosítási projektben dolgozva sokat tanulhatnak a termelékenységről, valamint az elméleti tananyag elsajátításával is bővíthetik tudásukat.

A Gaia tanfolyam a különböző tanulmányok, vizsgálatok és előadások kombinációja, de a gyakorlati tevékenységek, mint például az iskola kertjének gondozása és fejlesztése is fontos részét képezi a programnak. A legfontosabb gyakorlati feladata viszont a már fent említett ruha- és cipő újrahasznosítás működtetése.

A Gaia környezetvédelmi programja egy cselekvés alapú tananyag. A Giai program folyamatosan indul, így bármikor csatlakozhatsz egy meghatározott időpontban. A program hosszúsága 1-től 7 hónapig terjedhet. Célunk, hogy felkészítsünk a környezettel és az éghajlatváltozással kapcsolatos legfontosabb kérdések megértésére.

Running the school

Running the school

Collecting second hand clothes and shoes

Collecting second hand clothes and shoes

Study hour

Study hour

A tanulmány témái:

  • Föld-rendszer tudomány és Gaia elmélet
  • Klímaváltozás
  • Az éghajlatváltozás hatásainak csökkentése
  • Környezeti igazságosság

Tanulmányaid alatt remélhetőleg sok,- a környezettel és az éghajlatváltozással kapcsolatos számos kérdésre választ találsz.
A programban töltött idő alatt az iskola működtetéséhez szükséges mindennapi feladatok ellátásának részesévé válsz, időd egy részét, főzéssel, takarítással és karbantartással kell töltened, de lesz időd sportolásra, pihenésre és szocializálódásra is.