fbpx

Úgy döntöttünk, hogy minden szabad kezünket munkára fogva felpörgetjük a kis farmunkat itt a CICD-ben. Mindannyian tudjuk, milyen fontos, ha rendelkezünk egy saját organikus kerttel. Néhány diákunk olyan projektekbe indul, ahol a kertépítésben és faültetésben fog együttdolgozni a helyi gazdákkal, ugyanakkor azon túl, hogy iskolánk saját kerttel rendelkezik, nem csak azt jelenti, hogy meg tudjuk termelni a saját élelmiszerszükségleteink egy részét, hanem megfelelő gyakorlatot biztosít azon diákok részére, akik a farmer projektekben vesznek majd részt.

A betakarításaink eddig fantasztikus eredményeket hoztak: folyamatosan termesztünk burgonyát, sárgarépát, káposztát, hagymát, paradicsomot, uborkát, póréhagymát, mindenféle konyhai fűszernövényeket, különböző gyümölcsöket és még sok minden mást ... Ezeket már nem kell megvásárolnunk a boltból, sőt most már marad annyi, hogy akár eladásra is tudunk szánni belőle.

Diákként hetente több órát fogsz eltölteni a kertben, ezzel is gyakorlod a kertészkedést gyarapítva ezzel tudásodat. Kertgazdaságunk organikus, és elkezdtük alkalmazni a perma-kultúra módszereit. Ez a "forradalmi" módszer, segített abban, hogy a kertünk olyan nagy és gazdag legyen, mint most.

Klíma Aktivista csapataink azok a csapatok, akik a legtöbbet tanulnak kertgazdálkodásunkról. Sok napot töltenek a kert falai között, különböző gazdálkodási technikákat tanulva miközben fejlesztik, művelik a kertet. De úgy nagy általánosságban az összes többi csapat is sok időt a tölt a „kert-osztályteremben”.

Nos, az elején mikor megkérdezték, miért olyan fontos kertészkedni - mindenki ugyanazokat az egyszerű kulcsszavakat hozták fel, úgy mint: az Egészség, Boldogság, Oktatás, Közösség, Környezet és Jövő! Napjainkban ismerni, tudni, hogy mit eszünk felbecsülhetetlen. Az organikus kertészkedés fontos változást jelent a táplálkozásunkban. A zöldségek saját termesztése megteremti az önfenntartás pozitív érzését... és tudván, hogy a megszerzett ismeretek megváltoztathatják és javíthatják mások életét dupla örömöt jelent.

Mind a CICD hallgatói, mind pedig a tanárok megértették, hogy a sikeres kertészkedés sok tervezést, problémamegoldó-képességet és kreativitást igényel. A kertészkedés közelebb hoz minket - és látni, hogy valami a mi munkánktól nő, még közelebb hozza közösségünket a CICD-ben.