fbpx

Úgy döntöttünk, hogy minden szabad kezünket munkára fogva felpörgetjük a kis farmunkat itt a CICD-ben. Mindannyian tudjuk, milyen fontos, ha rendelkezünk egy saját organikus kerttel.
Néhány diákunk olyan projektekbe indul, ahol a kertépítésben és faültetésben fog együtt dolgozni a helyi gazdákkal, ugyanakkor azon túl, hogy iskolánk saját kerttel rendelkezik, nem csak azt jelenti, hogy meg tudjuk termelni a saját élelmiszer szükségleteink egy részét, hanem megfelelő gyakorlatot biztosít azon diákok részére, akik a farmer projektekben vesznek majd részt.


A betakarításaink eddig fantasztikus eredményeket hoztak: folyamatosan termesztünk burgonyát, sárgarépát, káposztát, hagymát, paradicsomot, uborkát, póréhagymát, mindenféle konyhai fűszernövényeket, különböző gyümölcsöket és még sok minden mást, - ezeket már nem kell megvásárolnunk a boltból, sőt most már marad annyi, hogy akár eladásra is tudunk szánni belőle.


Diákként hetente több órát fogsz eltölteni a kertben, ezzel is gyakorlod a kertészkedést gyarapítva ezzel tudásodat. Kertgazdaságunk organikus, és elkezdtük alkalmazni a perma-kultúra módszereit. Ez a "forradalmi" módszer segített abban, hogy a kertünk olyan nagy és gazdag legyen, mint most.
Klíma Aktivista csapataink azok a csapatok, akik a legtöbbet tanulnak kertgazdálkodásunkról. Sok napot töltenek a kert falai között, különböző gazdálkodási technikákat tanulva miközben fejlesztik, művelik a kertet – nagy általánosságban az összes többi csapat is sok időt a tölt a „kert-osztálytermében”.


Az elején mikor megkérdezték, miért olyan fontos kertészkedni - mindenki ugyanazokat az egyszerű kulcsszavakat hozták fel, úgy mint: az Egészség, Boldogság, Oktatás, Közösség, Környezet és Jövő – Napjainkban ismerni, tudni, hogy mit eszünk, felbecsülhetetlen!
Az organikus kertészkedés fontos változást jelent a táplálkozásunkban. A zöldségek saját termesztése megteremti az önfenntartás pozitív érzését és tudván, hogy a megszerzett ismeretek megváltoztathatják és javíthatják mások életét dupla örömöt jelent.
Mind a CICD diákjai és tanárai megértették, hogy a sikeres kertészkedés sok tervezést, problémamegoldó-képességet és kreativitást igényel. A kertészkedés közelebb hoz minket – és látni, hogy valami a mi munkánktól nő, még közelebb hozza közösségünket a CICD-ben!